Mali i Kilimanjaros 5895m. Maja me e larte e kontinentit african

October 15, 2014 Uncategorized 2 Comments

Ngjitja ne majen me te larte te kontinentit african Uhuru Peak, Kilimanjaro 5895m zgjati 5 dite. Ngjitja filloi nga Machame Route me lartesi 1800m dhe deri ne maje ishte 40km, zbritja u be nga Mweka Route. Ngjitja finale filloi diten e 4 nga Kampi baze me lartesi 4600m, Barafu Kamp ne oren 24 00, dhe ne oren 05 45m, te dates 02. Shkurt. 2015 prekem majen me te larte te kontinentit African Kilimanjaron 5895m.
Pas rreth 30 min qendrimi ne maje filluam zbritjen per ne Barafu Kamp, pas nje pushimi te shkurter vendosem mos te qendrojme dhe nje nate tjeter ne mal por te zbresim direkt poshte per ne Mweka route dhe rreth oren 14 30 min ishim ne Mweka gate aty ku na priste dhe makina diku ne lartesine 1800m.
Ngjitja finale behet pergjate nates per shkak se era eshte me intensitet me te ulet se gjate dites
Ekspedita shqiptare mori pjese me dy alpiniste: Artan Gaziu dhe Fation Plaku